Ενημερωτική Παρέμβαση 20/4

Την Παρασκευή 20/4 πραγματοποιήσαμε ως Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου στην Ήπειρο την δεύτερη ανοιχτή παρέμβαση ενημέρωσης με προβολή ντοκιμαντέρ και μοίρασμα κειμένων στον πεζόδρομο μπροστά από το Καπλάνειο σχολείο, όπως αποφασίσαμε στην προηγούμενη ανοιχτή συνέλευση μας.
Η ανταπόκριση της κοινωνίας, το ενδιαφέρον των περαστικών μας έπεισε για δύο πράγματα:
1. Η συντριπτική πλειοψηφία των ενημερωμένων πολιτών είναι ενάντια στις εξορύξεις και την καταστροφή, περιβαλλοντική και κοινωνική που θα φέρουν. Δυστυχώς η προπαγάνδα των θεσμικών φορέων και των ΜΜΕ και η εκστρατεία συγκάλυψης έχουν αφήσει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας στην άγνοια. Αυτό το κενό θα το καλύψουμε με συνεχείς δράσεις παρέμβασης και ενημέρωσης για την πραγματική διάσταση της λεηλασίας.
2. Η διπροσωπία και η έλλειψη λογοδοσίας των θεσμικών φορέων δεν μπορεί να εμποδίσει την διεύρυνση του κινήματος ενάντια στα πετρέλαια στα Γιάννενα, την Ήπειρο, την χώρα. Ο μόνος δρόμος να σταματήσουμε την καταστροφή είναι οι ανοιχτές, οριζόντιες, κοινωνικές δράσεις, χωρίς κομματική χειραγώγηση, με άμεση δημοκρατία και προσωπική συμμετοχή.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις