Παρέμβαση στην πλατεία Μαβίλη για την έγκριση από τη Βουλή της παραχώρησης του Ιονίου και της Κρήτης στις πετρελαϊκές


Εγκρίθηκε και επισήμως από τη Βουλή η παραχώρηση του Ιονίου και της Κρήτης στις πετρελαϊκές για την περιβαλλοντική και κοινωνική καταστροφή τους, υπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των κρατικών ελίτ ενάντια στην κοινωνία. Να θυμηθούμε και ποιοι Ηπειρώτες βολευτές ψήφισαν την καταδίκη και της υπόλοιπης χώρας, όπως στηρίζουν την καταστροφή του τόπου τους.

Στο Νομό Ιωαννίνων από τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Τασούλας, η Μαρία Κεφάλα, ο Σταύρος Καλογιάννης και ο Γιώργος Αμυράς. Στην Άρτα από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Στύλιος και από το Κίνημα Αλλαγής ο Χρήστος Γκόγκας. Στην Πρέβεζα ο Στέργιος Γιαννάκης από τη Νέα Δημοκρατία και τέλος στη Θεσπρωτία, ο Βασίλης Γιόγιακας από τη Νέα Δημοκρατία. Ελληνική Λύση δεν έχει στην Ήπειρο, αλλά το ακροδεξιό μόρφωμα ψήφισε υπέρ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε "παρών", θέλοντας να ξεχάσουμε ότι ήταν ο Τσίπρας που υπέγραψε την σύμβαση παραχώρησης της Κρήτης στις πετρελαϊκές, ως τελευταία πράξη της κυβέρνησής του. Κατά ψήφισαν το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ25.

Δεν περιμέναμε το Κοινοβούλιο να σταματήσει την καταστροφή που ξεκίνησε εκεί και στηρίχθηκε από κάθε κυβέρνηση. Ο κρατικός σχεδιασμός που θα μετατρέψει τη χώρα σε πρατήριο και χωματερή των πετρελαϊκών συνάδει με τον ευρύτερο διακρατικό σχεδιασμό και τρέφει τους πολεμικούς γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς. Όμως εμείς παλεύουμε για τη ζωή μας, για το περιβάλλον, για το μέλλον, για την ελευθερία. Η κοινωνική διαχείριση της ενέργειας είναι ο μόνος δρόμος εκτός της καταστροφής της φύσης, της κοινωνίας και του πολιτισμού.

Απέναντι τους, Πρωτοβουλίες και Ανοιχτές Συνελεύσεις σε όλη τη χώρα ύψωσαν μια φωνή διαμαρτυρίας που πρέπει να δυναμώσει, να απλωθεί και να αγκαλιάσει ολόκληρη την κοινωνία. Εμείς, σαν Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα με ανοιχτές συνελεύσεις, δράσεις ενημέρωσης και δράσεις αντίστασης, σε έμπρακτη αλληλεγγύη με κάθε τόπο που πλήττεται από το τέρας της ανάπτυξης, από την Κρήτη μέχρι τη Χαλκιδική, από τα Επτάνησα έως τις κορυφές της Πίνδου, από την Ήπειρο σε όλα τα μέρη του πλανήτη που αγωνίζονται για τις παρούσες και μέλλουσες γενιές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις