Από το Βόλο ως την Ήπειρο Φύση και Κοινωνία πάνω από τα Κέρδη τους (για την πορεία στο Βόλο)

Το Σάββατο 13/06/20 στηρίξαμε με τη παρουσία μας τον αγώνα του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και το μπλοκάρισμα δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας SRF. Σε μια επιβαλλόμενη κανονικότητα που ξεπουλάει τη φύση στο βωμό του κέρδους και της φαινομενικής ανάπτυξης διακρίνουμε πως η επίθεση κράτους και κεφαλαίου είναι ενιαία και πολυμέτωπη. Από τον Βόλο και τις Σταγιάτες , τη Μεσοχώρα , τα Άγραφα ,την Ήπειρο , τις Σκουριές και κάθε σπιθαμή ανά την Ελλάδα που δεν θέλουν να αφήσουν ανεκμετάλλευτη για το κέρδος των λίγων αντιστεκόμαστε συλλογικά και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα φαραωνικά έργα που προσπαθούν να επιβάλλουν. Συντονιζόμαστε και παλεύουμε ενάντια σε κάθε μορφή καταστολής που χρησιμοποιείται για να μας απομακρύνει από τον δρόμο και τον αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία.
Η πορεία του Σαββάτου αριθμούσε χιλιάδες κόσμο με στήριξη και από άλλες πόλεις γεγονός που αποδεικνύει πως όχι μόνο είμαστε αποφασισμένοι-ες αλλά το δηλώνουμε έμπρακτα στον δρόμο. Ξαφνικά τα συνθήματα διέκοψε ο ήχος των δακρυγόνων. Κόσμος όπως είχε αποφασιστεί επιχείρησε να εισέλθει στο εργοστάσιο και η απάντηση ήταν αυτή που συνηθίζουν πάντα τα όργανα της «τάξης», η καταστολή. Παραμείναμε όλοι-ες συγκεντρωμένοι-ες έξω από το εργοστάσιο, διάφορες συλλογικότητες διάβασαν τα κείμενα τους και διεκδικήσαμε τη παραμονή μας εκεί κατευθυνόμενοι-ες στην είσοδο του εργοστασίου. Η απάντηση ήταν η ίδια και με μεγαλύτερη ένταση και μίσος ξεκίνησαν να μας απομακρύνουν και να μας επιτίθονται σε ένα μανιασμένο κυνηγητό με δακρυγόνα που εξαπέλυαν κατά μήκος της πορείας. Στον πανικό που προκλήθηκε ο κόσμος, παιδιά, ηλικιωμένοι-ες προσπαθούσαν να αποφύγουν τα δακρυγόνα και δια μέσου της παραλίας , όπου αρκετοί-ες εγκλωβίστηκαν, τραυματίστηκαν ενώ όποιος-α προσπάθησε να καταγράψει τα βίαια περιστατικά των ΜΑΤ έναντι των διαδηλωτών-τριων ή να βοηθήσουν όποιο άτομο τραυματίστηκε ή έμεινε πίσω προσήχθει στο τμήμα. Όταν επιστρέψαμε στην πόλη, μία κλούβα μας ακολούθησε και η καταστολή συνεχίστηκε. Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε και έδειξε την αλληλεγγύη του στους-ις προσαχθέντες-εισες όπου πάλι στην αλληλεγγύη απάντησαν έτσι όπως μόνο ξέρουν να απαντούν, με τη βία. Σε όποια διαδικασία έγινε τις επόμενες μέρες η ιστορία επαναλήφθηκε. Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν αποτελούν τρανταχτή απόδειξη όσων συνέβησαν .
Έπειτα βρεθήκαμε στις Σταγιάτες όπου ενημερωθήκαμε και από κοντά για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί εκεί μετά την χυδαία εισβολή και τους τραμπουκισμούς του Μπέου, αστυνομικών και μπράβων που έφερε μαζί του για να εμποδίσει κάθε μορφή αυτοοργάνωσηςι, ζωτικότητας και πολιτισμικής δραστηριότητας σε ένα χωριό που τόσα χρόνια απαντά δυναμικά και βρωντοφωνάζει πως το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν ξεπουλιέται. Σε όλα αυτά η απάντηση μας είναι και θα παραμείνει η αλληλεγγύη.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Ανοιχτή συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις